V sredo, 3. marca 2021, si je pogorišče Mozirske koče poleg kriminalistov ogledal še sodni izvedenec. S tem je preiskava na terenu zaključena. Vzorce s pogorišča so poslali v laboratorij, kjer bodo potrebovali vsaj mesec dni, da dobijo prve relevantne rezultate. Temu sledi podrobna analiza, zato je zaenkrat še nemogoče napovedati, kdaj bo preiskava uradno zaključena. Do takrat je tudi vsaka razprava o vzroku nastanka požara zgolj ugibanje.

Medtem smo v Planinskem društvu usmerjeni že v prihodnost in zbiranje sredstev za obnovo.
V prvem tednu od požara se je na TRR-ju za obnovo koče zbralo že skoraj 7.000 evrov.
Hvala vsem, ki ste nas že podprli!

Sredstva še naprej zbiramo na naš TRR in PayPal. Podatki so objavljeni proti dnu naše spletne strani.

Ob podpori številnih prostovoljcev se organiziramo v skupine, ki bodo pripravljale različne dodatne načine za zbiranje finančnih sredstev. V prihodnjih dneh bomo predstavili še nove možnosti za vse, ki bi nas radi podprli.

  • Po gospodinjstvih občin, ki mejijo na Golte (Mozirje, Rečica ob Savinji in Ljubno ob Savinji) bomo poslali dopise s prošnjo za finančno podporo.
  • Naslovili bomo tudi podjetnike in župane vseh bližnjih občin.
  • Redno komuniciramo z mediji.
  • Organizirali bomo prodajo priložnostnih spominkov.
  • Glasbeniki pripravljajo dobrodelni koncert.
  • Športniki bodo – če bodo razmere dopuščale – organizirali športne dogodke.
  • Preverjamo možnosti za prejem SMS donacij.

Seveda smo povsem odprti za nove pobude in ideje. Če bi se želeli pridružiti, vabljeni da se vpišete v spodnjem obrazcu za prostovoljce. Sproti vas bomo obveščali o možnostih sodelovanja in o vsem, kar se dogaja v zvezi s projektom.

Za soboto, 6. marca, je predvideno odstranjevanje ostankov gradbenega materiala. To delo bodo v večini lahko opravili s stroji, zato tukaj prostovoljcev še ne bomo vabili na akcijo.

Kaj lahko naredi vsak izmed nas?
Uporabite svoja družbena omrežja in povabite svoje prijatelje, poslovne partnerje in ostale, naj obiščejo spletno stran pdmozirje.si in se seznanijo z našim projektom ter tudi sami pomagajo. Lahko z donacijo (sedaj imamo na strani tudi možnost “Slikaj in plačaj” ter PayPal) ali pa s sodelovanjem v kakšni drugi obliki (izpolnijo obrazec za prostovoljce).

Ne znamo se dovolj zahvaliti za vso do sedaj izraženo podporo. Se priporočamo še naprej,
Mozirski planinci.