Odkar je februarja letos pogorela Mozirska koča na Golteh, člani Planinskega društva Mozirje z različnimi akcijami zbiramo denar za njeno obnovo. Tokrat nam bo na pomoč priskočil Uroš Kuzman, stand up komik in planinski vodnik ter tudi avtor zbirke planinskih nalog Planinstvo od A do Ž. V partnerstvu z Mladinsko komisijo Planinske zveze Slovenije je pod njegovo taktirko zrasla ideja za planinsko obarvan spletni dogodek, ki bo na ogled postavljen 10. junija ob 20.uri.

V ekshibicijskem planinskem kvizu, ki ga bo vodil priljubljeni komik, se bodo pomerile zadnje tri zmagovalke državnega tekmovanja Mladina in gore – ekipe planinskih krožkov PD Podnanos, PD Litija in PD Idrija, družbo pa jim bo delala tudi ekipa domačega PD Mozirje. Obeta se torej zabaven večer, poln gorniških znanj, ki ga bodo s svojimi prispevki obogatili tudi kantavtor Andrej Šifrer, športna plezalka Janja Garnbret ter stand up komika Dejan Ikovic in Gašper Bergant.

Spletno vstopnico za dogodek si lahko zagotovite v spletni trgovini Planinske založbe PZS in v spletni trgovini PD Mozirje. Zbrana vstopnina bo v celoti namenjena za obnovo Mozirske koče, dodatne 3 EUR za izgradnjo te planinske postojanke pa lahko zagotovite z nakupom knjige Planinstvo od A do Ž v Planinski založbi PZS v tednu med 10. in 17. junijem.

Gledalci se lahko sami odločijo za znesek, ki ga želijo plačati.*

 • Standardna cena: 10 EUR
 • Cena s popustom: 7 EUR
 • Družinska vstopnica: 15 EUR

* Kupci vstopnic bodo povezavo in navodila za ogled dogodka dobili 1h pred začetkom. Dogodek bo predposnet in ne bo potekal v živo, ogled pa bo možen še 50h po premieri.

Planinstvo od A do Ž - spletni kviz

Pomagaj pri promociji

Če boš pomagal/a oglaševati spletni kviz, boš sodeloval/a pri plemenitem dejanju – zbiranju sredstev za Mozirsko kočo. Res si želimo, da vabilo doseže čim večji krog ljubiteljev narave, gora in planinarjenja, zato te naprošamo, da po svojih močeh pomagaš. Pripravili smo nekaj predlogov, kako lahko to narediš na enostaven in učinkovit način.

 1. Objavi novico z vabilom na spletni strani (svoji, društveni, šolski…).
 2. Objavi vabilo na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, TikTok, Twitter…). Uporabiš lahko svoj profil, če pa urejaš še kakšno stran, objavi tudi tam.
  Super je, če posnameš video vabilo in ga dodaš objavi. Video ima veliko večji doseg kot samo objava besedila in slike.
  Po možnosti objavam dodaj tage:

  • FB: @UrosKuzman @andrejsifrermusic @garnbretjanja @gasper.bergant.1 @Dejan.Ikovic @PlaninskaZvezaSlovenije @pdmozirje
  • IG: @andrej_sifrer @janja_garnbret @gasper.bergant @planinskazvezaslovenije @pdmozirje
 3. Namesti reklamni banner v glavo Facebook profila ali strani
 4. Vabilo pošlji po e-pošti vsem, ki jih poznaš. Naj ti ne bo nerodno. Pomagaš pri dobrodelni prireditvi in nihče ti ne bo zameril, če malo spamaš. 😊
 5. Natisni plakate in jih obesi na mesta, kjer se izmenja veliko ljudi (plakatna mesta, šole, trgovine, knjižnice, prostori društev…)

Povsod lahko dodaš prijazno prošnjo, če lahko še kdo pomaga z delitvijo vabila in seveda z nakupom vstopnic.

Plakat za tisk
Slika za splet

Predlog za objavo na spletni strani, družbenih omrežjih ali po e-pošti (kopiraj in prilepi):

Živijo, Uroš Kuzman s prijatelji (Andrej Šifrer, Janja Garnbret, Dejan Ikovic – Bushi in Gašper Bergant) pripravlja super spletni kviz Planinstvo od A do Ž, celoten izkupiček pa namenja za obnovo Mozirske koče. Vabim te, da tudi ti z nakupom vstopnice (imajo 3 različne cene, sam/a izbereš znesek) prispevaš, da mozirskim planincem čimprej uspe postaviti novo kočo. Kako so zagnani, lahko spremljaš na pdmozirje.si, kako bo izgledal spletni kviz in nakup vstopnice pa poglej tukaj: https://pdmozirje.si/trgovina/spletni-kviz-planinstvo-od-a-do-z/.

Kviz bo predvajan 10. junija, zato najbolje, da si vstopnico kupiš kar zdaj. 😉

Ker gre za dober namen, te povabim, da tudi ti deliš to vabilo s svojimi bližnjimi, prijatelji znanci.

@UrosKuzman @andrejsifrermusic @garnbretjanja @gasper.bergant.1 @Dejan.Ikovic @PlaninskaZvezaSlovenije @pdmozirje